Британската Консервативна партия определи последните двама кандидати, които ще продължат на

...
Британската Консервативна партия определи последните двама кандидати, които ще продължат на
Коментари Харесай

Риши Сунак и Лиз Тръс ще се борят за лидер на британските консерватори

Британската Консервативна партия определи последните двама претенденти, които ще продължат на изборите, с цел да заменят Борис Джонсън като водач на партията и идващ министър-председател, заяви " Дойче веле ".

Бившият министър на финансите Риши Сунак и министърът на външните работи Лиз Тръс бяха надлежно първи и втори в гласуването на консервативните депутати в сряда. Министърът на търговията Пени Мордаунт се класира на трето място и беше отстранена.

Един от двамата финалисти ще бъде правоприемник на Борис Джонсън като министър-председател на Обединеното кралство.

Гласуването пристигна, откакто Джонсън направи последното си появяване в Народното събрание като английски водач на сесията на въпросите на министър-председателя, седмичната част от политическия календар, която изправя премиера против неговите съперници и сътрудниците му консерватори в спор.

" Не проследявам това нещо изключително деликатно ", твърди Джонсън за надпреварата.

Джонсън даде съвет на своя правоприемник.

" Стойте покрай американците, застъпете се за украинците, застъпете се за независимост и народна власт на всички места ", сподели Джонсън.

Джонсън също се опита да оформи своето завещание към реакцията на държавното управление на пандемията от ковид и поддръжката си за Киев в отбраната му против Москва.

" Помогнахме тази страна да премине през пандемия и помогнахме да спасим друга страна от варварството. И почтено казано, това е задоволително, с цел да продължим. Мисията значително е изпълнена ", сподели той.

На 5 септември ще стане явен победителят и новият водач на консерваторите. 

Припомняме, че Джонсън сподели, че ще се отдръпна, откакто Консервативната партия избере нов водач, само че Лейбъристката партия искаше да се гласоподава избор на съмнение против държавното управление и премиера, с цел да се опита да го принуди да напусне по-рано.

Правителството блокира опита на лейбъристите, заявявайки, че Джонсън би трябвало да бъде оставен отвън всяко предложение за избор на съмнение.

Джонсън разгласи оставката си на 7 юли след поредност от кавги, свързани с него.

Джонсън ще продължи да извършва функционалностите на министър-председател до избирането на нов водач на Консервативната партия. 

Камарата на общините на английския парламент свн по-рано не поддържа вота на съмнение към държавното управление на министър-председателя. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР